Personalintervju

Hej Stina - butikschef Axfood Snabbgross i Umeå!

Det har uppmärksammats av tidningen Vasaplan att ni skänker matsvinn till organisationen Bakfickan som hjälper utsatta...

 

Hur känns det att ert arbete fått sådan uppskattning?

Vi är oerhört stolta över att kunna ha den här möjligheten att hjälpa de som inte har det lika bra som du och jag. Glad över att arbeta för ett företag som bryr sig och tar sig tiden att få till ett sådant avtal då det är mycket regler runtikring gällande vad du kan skänka och inte. Det är bra att ha koll på det först innan man drar igång projektet. Men vi tycker att det är värt all den lilla extra tid det tar.

Då vi vet att vi hjälper till att ge frukost och lunch till människor här i Umeå som faktiskt inte har pengar till att sätta mat på sitt eget bord, samt att det finns också de som inget hem har överhuvudtaget som dessa organisationer hjälper till med mat, kläder, samt kunna hålla sin hygien. Jag trodde först inte att det verkligen fanns uteliggare i Umeå, men ja, det finns.

Vilka fler organisationer samarbetar ni med?

Vi jobbar också med Öppen gemenskap. De har öppet mån-fre där de bjuder på frukost. Lunch/middagslåda får man köpa för 25kr. Den här organisationen jobbar också så att hit kan de komma, ta en dusch, få ett rent ombyte eller tvätta om de har egna kläder. Här har de utbildad personal gällande missbruk och psykiska störningar, så de kan även få hjälp på den fronten, om de vill. Annars så är det en samlingspunkt där de kan sitta och ta många koppar kaffe och värma sig, spela spel eller bara få vara.

Hur gör ni för att bygga upp relationen med dessa organisationer?

Vi startade med att helt enkelt googla för att se vilka organisationer som fanns i Umeå och som behöver vår hjälp. Vi tog då kontakt med dessa och hade ett möte för att se hur vi kunde hjälpa till. Dessa organisationer handlar även här de extra de behöver då de kanske inte blir mat som är helt komplett. Deras kockar är otroligt kreativa och kan verkligen ta till vara på det de får av oss. De lagar ofta stora satser och det som blir över blir fryst in i matlådstorlekar.

 

Är du över 20 år?

Ja
Nej

För att ta del av detta innehåll måste du vara över 20 år.