Din orderstopptid har passerat
Välj ny tid
Klassisk Janssons frestelse
6 portioner
DU BEHÖVER
1 kg potatis av mjölig sort
2 gula lökar smör
250 g ansjovisfilé (2 burkar) ansjovisspad från en av burkarna
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
2 msk ströbröd
GÖR SÅ HÄR
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala och skiva potatisen i strimlor. Skala och skär löken i tunna bitar.
- Fräs löken mjuk i smör utan att den tar färg.
- Varva potatis, lök och ansjovis i en smord ugnsform. Avsluta med potatis på toppen. Häll på ansjovisspadet från en av burkarna och grädden blandad med mjölken.
- Strö över ströbröd och lägg på några klickar smör.
- Grädda mitt i ugnen i 50–60 minuter.
Tips! Det går självklart göra frestelsen utan ansjovis för de som fisken inte faller helt i smaken.