Din orderstopptid har passerat
Välj ny tid
Ägg Benedict
4 portioner
DU BEHÖVER
DU BEHÖVER
Hollandaisesås:
200 gram smör
4st äggulor
3 msk vatten
1-2 msk pressad citron
Salt
Vitpeppar
Pocherade ägg:
1 msk ättikssprit
1 liter vatten
4 ägg
Till servering:
4 frallor eller bröd av eget tycke
4 skivor rökt skinka
Gräslök
GÖR SÅHÄR
Hollandaisesås:
- Smält smöret i en kastrull och låt det svalna en stund.
- Gör ett vattenbad och blanda äggulor och vatten i en skål. Sjud tills såsen har tjocknat något. OBS! Vispa under hela tiden så att såsen inte skär sig.
- Häll det smälta smöret droppvis i början och sedan i en fin stråle. Vispa under hela tiden. Ta inte med bottensatsen av smöret. Smaka av med citron, salt och vitpeppar.
Tips! För att hålla såsen varm kan du först fylla en termos med kokande vatten och låta den stå en stund. Häll sedan ut vattnet och häll i såsen. Så är såsen varm när du sedan häller den på din ägg benedict.
Pocherade ägg:
- Koka upp rikligt med vatten och ättiksprit i en hög kastrull. Låt det koka upp. tag sedan av vattnet från värmen så att vattnet slutar koka.
- Knäck sedan äggen ett i taget, först i en skål och häll sedan mycket försiktigt ned äggen i vattnet och låt dem ligga i 3-4 minuter.
- Plocka upp äggen med en hålslev och doppa i kallt vatten. Lägg dem sedan på en tallrik.
Vid servering:
Rosta eller smörstek brödet. Lägg brödskivor på tallrikar. Fortsätt med rökt skinga och lägg sedan på de pocherade äggen och toppa med hollandaisesås. Klipp över lite gräslök.