Café Italia ligger precis vid Eriksbergskajen, väster om Göteborg. Utsikten från caféet över Göta Älv är fantastisk. Jag går in och slår mig ned vid ett bord tillsammans med en av ägarna, Simon Akyol, som serverar mig en cappuccino och hans berömda tiramisu.
Hej Simon! Kan du börja med att berätta dig själv och om bakgrunden till Café Italia?
Jag har alltid jobbat inom service och restaurangbranschen. Jag började jobba i en livsmedelsbutik 1991, men tog sedan över en restaurang här i Eriksberg som heter Restaurang Faro. Jag valde att satsa på italiensk mat och det gick väldigt bra. År 2008 bestämde jag och min bror Johan att vi ville starta en mindre verksamhet och startade då Café Italia. Vi trivs superbra med att jobba här. Vi har fem anställda, så vi är ett litet och tight gäng, vilket är väldigt skönt efter att tidigare ha haft 15 anställda på Restaurang Faro.
Har ni något speciellt koncept på Café Italia?
Vårt koncept är italiensk mat. Även om jag själv inte är italiensk, så vet jag att italiensk mat är känd för att vara god och folk från hela världen tycker om den typen av mat. Jag fick intresset och kärleken för det italienska köket när jag var i Rom och fick smaka på genuin italiensk mat och när jag träffade människorna där. Det är enkel mat, men väldigt god!
Vilken typ av italiensk mat serverar ni?
Vi serverar allt från panini, pizza och lasagne, till gelato och tiramisu. Att ha gott kvalitetskaffe är också något vi satsat på. Många gillar speciellt vår cappuccino. Vi har även sallader, fika och alkoholhaltiga drycker, så det finns något för alla smaker och plånböcker. Hos oss på Café Italia är även uppläggningen av maten mycket viktig, då jag tror att man äter lika mycket med ögonen!
Vad är det mest populära på er meny?
Vår Tiramisu är mycket omtyckt. Italienare själva tycker att det är bland den godaste de testat! Det känns väldigt roligt och jag är mycket stolt över den. Man måste ha känsla och tycka om att laga mat, det är då man lyckas. Mitt recept på tiramisu är inte riktigt som en klassisk. Jag har gjort några ändringar, men dom håller jag hemliga!
Vad på menyn skulle du rekommendera alla att testa?