10 portioner
Ingredienser
5 msk olja
2,5 gula lökar, strimlade
300 g svamp, delad
300 g blandad paprika, tärnad
275 g grön zucchini, tärnad
275 g broccoli
1,5 dl Patak’s Tikka Masala Paste
5 dl vatten
1 msk ingefära, riven
3 vitlöksklyftor, pressade
500 g krossade tomater
2,5 dl grädde
1-2 tsk socker
13 g koriander, finhackad
Naturell yoghurt, ris eller roti (indiskt bröd) till serveringen
Tillagning
Stek löken i olja tills den blivit genomskinlig. Tillsätt paprika och svamp och stek ytterligare några minuter, och till sist zucchini och broccoli.
Tillsätt kryddpastan, vatten, tomater, vitlök och ingefära och låt koka under omrörning tills såsen reducerat något, ca 20 minuter.
Ha slutligen i grädde och socker, låt puttra i 5 minuter och smaka eventuellt av med salt.
Dekorera gärna med den hackade koriandern och droppa lite naturell yoghurt på toppen.