text.skipToContent text.skipToNavigation

Chokladparfait med kaffe och flingsalt

10 st glasskulor

 

Du behöver:

6 dl vispgrädde, 40%

8 st äggulor

2 dl florsocker

1 krm vaniljpulver

 

Smaksättning:

50 g blockchoklad, 70%

0,5 dl kakaopulver

6 msk kaffe

Flingsalt

 

Gör så här:

Brygg starkt kaffe och låt svalna.

Vispa upp vaniljpulver, äggula och florsocker med en ballongvisp tills det blir poröst.

Vispa grädden lätt och vänd ned försiktigt i äggsmeten för att behålla den så luftig som möjligt.

Finriv blockchokladen och sila ned ihop med kakaon.

Häll försiktigt ned kaffet och flingsalt efter smak.

Blanda lätt.

Häll i smeten i en form och frys i 4-6 timmar, ta fram 20 min innan servering.

 

Visste du att parfait fryses direkt i sin form, till skillnad från glass som man fryser under omrörning?