Chokladparfait med kaffe och flingsalt
10 st glasskulor
Du behöver:
6 dl vispgrädde, 40%
8 st äggulor
2 dl florsocker
1 krm vaniljpulver
Smaksättning:
50 g blockchoklad, 70%
0,5 dl kakaopulver
6 msk kaffe
Flingsalt
Gör så här:
Brygg starkt kaffe och låt svalna.
Vispa upp vaniljpulver, äggula och florsocker med en ballongvisp tills det blir poröst.
Vispa grädden lätt och vänd ned försiktigt i äggsmeten för att behålla den så luftig som möjligt.
Finriv blockchokladen och sila ned ihop med kakaon.
Häll försiktigt ned kaffet och flingsalt efter smak.
Blanda lätt.
Häll i smeten i en form och frys i 4-6 timmar, ta fram 20 min innan servering.
Visste du att parfait fryses direkt i sin form, till skillnad från glass som man fryser under omrörning?