Din orderstopptid har passerat
Välj ny tid
Oxfilé med pumpasallad
10 portioner
DU BEHÖVER:
1,2 kg oxfilé
0,5 kg skalad butternutpumpa
5 dl vit/röd quinoa
1 kruka mynta
1 kruka persilja
3 st lime
rapsolja
smör
salt
svartpeppar
Gör så här:
- Butternutpumpa: Sätt ugnen på 200 grader i över- och undervärme. Putsa butternut- pumpan från kärnor och skaldelar och skär i kuber om ca. 2-3 cm. Lägg pumpan i ett bleck med låg kant. Massera in pumpakuberna med rapsolja samt salt och svartpeppar efter smak. Tillaga pumpan tills den blir mjuk i mitten av ugnen. Ändra sedan ugnsvärmen till grilleffekt/övervärme för att få önskad yta på pumpan.
- Quinoa: Koka quinoa enligt anvisningen på förpackningen.
- Oxfilé: Ta fram oxfilén, salta och peppra och låt den sedan vila i rumstemperatur.
- Sätt på stekbordet på hög värme, tillsätt olja.
- Tips! genom att stänka vatten på oljan ser du om temperaturen är tillräckligt hög för att påbörja stekning, när vattnet fräser är det redo.
- Fräs samtliga ytor tills stycket får en genomgående stekyta. Rör köttet så lite som möjligt. Tillsätt och skopa smör över köttet för jämn värmehållning och ökad smak.
- Låt köttet vila innan tranchering.
- Servering: Förbered lime och färska örter. Portionera ut quinoa, den rostade pumpan samt det trancherade köttet.
Tips! Servera tillsammans med en grön pesto.