Din orderstopptid har passerat
Välj ny tid
Pepparkaksdeg
2 satser
DU BEHÖVER
400 g smör
3 dl mörk sirap
6 dl strösocker
3 dl vispgrädde
2 msk malen ingefära
2 msk malen kanel
1 msk malen kryddnejlika
1 msk malen kardemumma
2 msk bikarbonat
20 dl vetemjöl
GÖR SÅHÄR
- Värm smör, sirap och socker i en kastrull tills allt har smält.
- Häll blandningen i en köksmaskin. Tiillsätt sedan grädde och kryddor och rör om.
- Blanda bikarbonat och mjöl och rör ner det i smeten. Arbeta degen samman så den blir relativt lös.
- Låt degen vila i kylen i ett dygn och ta fram den ca. 1 timma innan utbakning.
- När det är dags att baka ut degen sätts ugnen på 175°.
- Kavla ut den tunt på ett bakbord som du täkt med mjöl.
- Stansa ut pepparkakor och dra bort överflödig deg och kavla ut igen.
- Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda i mitten av ugnen ca 7 min och låt dem svalna på plåten.
OBS! Gör pepparkaksdegen dagen innan du ska baka då degen behöver vila i ett dygn innan den kavlas ut!