Din orderstopptid har passerat
Välj ny tid
Ljuvlig pepparkaksglass
cirka 1 liter
DU BEHÖVER
5 dl vispgrädde
1 burk (397g) sötad kondenserad mjölk
100–150 g pepparkakor, grovt krossade
Några pepparkakor till garnering
GÖR SÅHÄR
- Vispa grädden i en skål tills den är fluffig.Vispa ej för hårt.
- Häll försiktgt ner den kondenserade mjölken i grädden och rör om tills det är helt blandat.
- Rör ner de krossade pepparkakorna i smeten. Häll därefter glassmeten i en limpform som rymmer ca 1,5 liter. Strö över krossade pepparkakor på ytan.
- Täck formen med plast och ställ den i frysen i minst 5 timmar, gärna över natten så den är genomfryst.
- Ta fram glassen en stund före servering så den hinner mjukna och servera med en pepparkaka på toppen!
Tips! Lägg i 3 msk kakao i halva smeten innan du häller den i formen. Häll i en sats i taget i formen. Ta en slev och rör runt försiktigt så att glassen blandar sig en aning och bilar en ”swirl”.