text.skipToContent text.skipToNavigation

DU BEHÖVER
5 dl vispgrädde
1 burk (397g) sötad kondenserad mjölk
100–150 g pepparkakor, grovt krossade
Några pepparkakor till garnering

GÖR SÅHÄR
  • Vispa grädden i en skål tills den är fluffig.Vispa ej för hårt.
  • Häll försiktgt ner den kondenserade mjölken i grädden och rör om tills det är helt blandat.
  • Rör ner de krossade pepparkakorna i smeten. Häll därefter glassmeten i en limpform som rymmer ca 1,5 liter. Strö över krossade pepparkakor på ytan.
  • Täck formen med plast och ställ den i frysen i minst 5 timmar, gärna över natten så den är genomfryst.
  • Ta fram glassen en stund före servering så den hinner mjukna och servera med en pepparkaka på toppen!

 

Tips! Lägg i 3 msk kakao i halva smeten innan du häller den i formen. Häll i en sats i taget i formen. Ta en slev och rör runt försiktigt så att glassen blandar sig en aning och bilar en ”swirl”.