text.skipToContent text.skipToNavigation

10 st


DU BEHÖVER: 

1,1 kg nötfärs, färsk

20 st baconskivor

10 st Gastrino brioche hamburgerbröd 

10 st skivor cheddarost

1 dl ketchup

1 dl senap

1 dl vatten

3 st gul lök

3 tsk strösocker

salt 

svartpeppar

smör att steka i


Gör så här: 

Krydda färsen med salt och svartpeppar och forma lätt till 10 st bollar. Skiva lök med mandolin och bryn i smör. Sänk värmen och tillaga löken tills den blir mjuk. Tillsätt salt, socker och vatten. 

Sätt på hög värme på stekbordet och ha i steksmör. Tryck ned färsbollarna så de blir platta och vänd dem när de fått fin stekyta, c:a 2 min på vardera sida. Lägg på en skiva ost på vardera burgare så den hinner smälta. Stek samtidigt baconskivorna vid sidan om burgarna. 

Värm snabbt på briochebrödet på stekbordet innan servering. 


Montering: 

Klicka upp ketchup och senap i botten på brödet. Lägg på köttet, bacon och den karamelliserade löken följt av hamburgerlocket. Serveras direkt!