Din orderstopptid har passerat
Välj ny tid
Formbullar
DU BEHÖVER
Vetedeg
25 gram jäst
2,5 dl mjölk
1 tsk kardemummakärnor, stötta
0,5 tsk salt
0,5 dl socker
2 st ägg (varav ett till pensling)
7dl vetemjöl
75 gram rumsvarmt smör
Kanelfyllning
75 gram smör
0,5 dl strösocker
1 msk malen kanel
Glasyr
1 dl florsocker
2-3 tsk vatten
GÖR SÅHÄR
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Smula ner jästen i en degbunke. Värm mjölken till 37 grader. Rör ut jästen med den lätt ljumma mjölken tills den smält.
- Tillsätt kardemumma, salt, socker, ägg och mjöl. Arbeta degen smidig i maskin eller för hand.
- Jäs degen övertäckt i ca 30 minuter. Rör samman alla ingredienser till fyllningen under tiden.
- Ta upp degen på lätt mjölat bakbord. Knåda lätt och kavla ut till en rektangel på ca 40x50 cm.
- Bred på kanelsmöret och rulla ihop degen från långsidan. Skär rullen i ca 2-3 cm breda bitar. Ställ dem relativt glest i en smord långpanna på ca 25x36 cm.
- Låt kakan jäsa övertäckt till ungefär dubbel storlek.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda bullarna mitt i ugnen 12-15 minuter tills de har fått fin färg.
- Låt bullarna vila i formen ett par minuter, stälp sedan upp dem på galler och låt svalna helt.
- Vispa ihop florsocker och vatten så det blir en krämig glasyr. Garnera sedan bullarna!
Tips! Strö över hackade pecannötter innan glasyren stelnat för gott krisp!