text.skipToContent text.skipToNavigation

DU BEHÖVER
Vetedeg
25 gram jäst
2,5 dl mjölk
1 tsk kardemummakärnor, stötta
0,5 tsk salt
0,5 dl socker
2 st ägg (varav ett till pensling)
7dl vetemjöl
75 gram rumsvarmt smör
 
Kanelfyllning
75 gram smör
0,5 dl strösocker
1 msk malen kanel
 
Glasyr
1 dl florsocker
2-3 tsk vatten

GÖR SÅHÄR

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smula ner jästen i en degbunke. Värm mjölken till 37 grader. Rör ut jästen med den lätt ljumma mjölken tills den smält.
  3. Tillsätt kardemumma, salt, socker, ägg och mjöl. Arbeta degen smidig i maskin eller för hand. 
  4. Jäs degen övertäckt i ca 30 minuter. Rör samman alla ingredienser till fyllningen under tiden.
  5. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord. Knåda lätt och kavla ut till en rektangel på ca 40x50 cm.
  6. Bred på kanelsmöret och rulla ihop degen från långsidan. Skär rullen i ca 2-3 cm breda bitar. Ställ dem relativt glest i en smord långpanna på ca 25x36 cm.
  7. Låt kakan jäsa övertäckt till ungefär dubbel storlek. 
  8. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda bullarna mitt i ugnen 12-15 minuter tills de har fått fin färg.
  9. Låt bullarna vila i formen ett par minuter, stälp sedan upp dem på galler och låt svalna helt.
  10. Vispa ihop florsocker och vatten så det blir en krämig glasyr. Garnera sedan bullarna! 

 

Tips! Strö över hackade pecannötter innan glasyren stelnat för gott krisp!