text.skipToContent text.skipToNavigation

10 portioner

 

Du behöver:

10 port kokt jasminris

ca 1250 g vannameiräkor

5 st citrongräs

4 st morot

2 1/2 st röd paprika

2 1/2 msk sesamolja

2 st purjolökar

2 st färsk broccoli

1 liter kokosmjölk

ca 6 tsk grön currypasta

salt

svartpeppar

thaibasilika

röd chili  

 

Gör så här:

Förbered citrongräset genom att ansa och krossa det. Koka riset tillsammans med citrongräset.

Förbered grönsakerna: Tvätta och putsa grönsakerna samt ta bort eventuella skaldelar vid behov. Ansa purjolöken och strimla på tvären. Grovhacka morötterna, broccolin och paprikan i bitar. Hacka chilin och förvara enskilt till servering.

Woka purjolök, paprika, morot och broccoli i ett wokkärl på hög värme med sesamolja till det att grönsakerna blir glansiga.

Värm upp kokosmjölk ihop med currypastan under omrörning. Häll kokosmjölken på de wokade grönsakerna. Krydda efter smak.

Vänd ner räkorna i grytan och servera kort därefter.

Ta bort citrongräset från riset när det kokat klart. Vänd ner räkorna i grytan. Servera med thaibasilika och den hackade chilin.
 

Tips! En kall thailändsk öl passar utmärkt till grytan!