text.skipToContent text.skipToNavigation

Ingredienser

10 portioner

Kokosmjölk 1 liter
Jordnötter 5 dl mixad vikt
Vita sesamfrön 2 dl
Röd currypasta 2 dl
Tamarindpasta 2 msk
Vatten 3 dl
Farinsocker 1,5 dl
Fisksås 1 dl 
 
Gör så här
 
Mixa jordnötter till pulver. Rosta seamfröna i en torr panna och mortla dem sedan fint.
Koka upp vatten för sig och rör i tamarindpasta för att få en tamarindjuice. Förvara år sidan.
Reducera en fjärdedele av kokosmjölken i en kastrull på låg värme. Rör om tills den blir tjock.  
 
Tillsätt sedan currypastan och låt den reducera ännu mer, den ska bubbla och få tjock konsistens. Häll sedan i resten av kokosmjölken, malda jordnötter, mortlade sesamfrön, fisksås, farinsocker och en del av tamarindjuicen och smaka av. Låt såsen puttra under omrörning i några minuter för att få såsen att tjockna något.  
 
Smaka av ytterligare och tillsätt eventuellt mer socker, fisksås och tamarindjuice om det behövs.