text.skipToContent text.skipToNavigation

Höstig kantarellsoppa

10 portioner (ca 300-350 g/portion)
 
Du behöver:
5 liter kantareller (färska eller konserverade)
2 liter vatten
0,5 liter vitt matlagningsvin
5 dl matlagningsgrädde
2,5 st gullökar
2 dl kantarellfond
0,75 dl vetemjöl
100 g smör
salt
svartpeppar
 
 
Gör så här:
  1. Ta bort skaldelarna på gullökarna och finhacka i en grönsaksberedare. Putsa och grovhacka kantarellerna. Stek löken i smör i en kastrull tills gyllene. Värm vatten vid sidan av i ett kärl.
  2. När löken blivit gyllene, tillsätt de grovhackade kantarellerna och stek på under omrörning till vätskan från kantarellerna försvunnit. Tillsätt mjölet under omrörning.
  3. Häll i matlagningsvinet, kantarellfonden och vattnet. Låt soppan puttra och reducera för en fylligare smak.
  4. Sänk temperaturen på kärlet. Mixa innehållet tills konsistensen blir slät. Tillsätt sedan matlagningsgrädden och kryddorna till soppan. Krydda efter smak.
 
Tips! Spara några hela kantareller till garnering av soppan innan servering!