text.skipToContent text.skipToNavigation

4 portioner
 
DU BEHÖVER:
200 g pizzadeg
150 g mozzarellaost
1 liten purjolök
2 dl crème fraiche
Bacon, ca 140 g
250 g chèvre
2 st förkokta gulbetor
Flingsalt
Svartpeppar
50 g olivolja
Färska örter (ex rosmarin, gräslök & oregano) 

GÖR SÅ HÄR:
  1. Sätt ugnen på 225°. Kavla ut degen riktigt tunt på mjölad arbetsbänk. Lägg över den utkavlade degen på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Lägg på osten och skölj och hacka purjolöken fint. Skär gulbetorna och chèvren i tunna skivor.
  3. Stryk ut crème fraichen tunt över degen. Strö över osten och purjolöken och lägg på de råa baconskivorna. Sprid sedan ut gulbetan och chèvren jämt över bottnarna.
  4. Sätt in plåten i ugnen och grädda tills bottnen är frasig och har fått fin färg.
  5. Ta ut ur ugnen, krydda med salt och peppar och ringla över olja.
  6. Strö sist över de färska örterna.

 

Tips! Ringla över honung på pizzan innan servering för en riktig smakexplosion!