text.skipToContent text.skipToNavigation

10 portioner


DU BEHÖVER

1 kg strimlad fläskbog

2 gula lökar – hackade

3 vitlöksklyftor

2 morötter

2 msk olja

Salt och peppar

4 dl rött vin

2 msk honung

800 g krossade tomater

3 dl vatten

4 kvistar rosmarin (eller 2 tsk torkad)

4 kvistar salvia (eller 2 tsk torkad)

4 lagerblad

Balsamvinäger

10 portioner manfredine eller papardelle

400 g mozzarella

Basilika

Riven parmesan

 

GÖR SÅ HÄR

Fräs på fläskköttet så det får ordentligt med färg, salt och peppra - tillsätt lök, morot och vitlök och bryn ytterligare några minuter.

Tillsätt örter, vin, honung, vatten och krossade tomater. Låt sjuda i ca 50 minuter.

Fiska upp lagerblad och eventuella pinnar från örterna. Smaka av med balsamvinäger, salt och peppar.

Koka pastan enligt instruktioner.

Blanda pastan med ragun och riv över rikligt med parmesan samt basilika.

Servera!

 

Receptet är framtaget av våra vänner på Scan.