10 portioner
DU BEHÖVER
1 kg strimlad fläskbog
2 gula lökar – hackade
3 vitlöksklyftor
2 morötter
2 msk olja
Salt och peppar
4 dl rött vin
2 msk honung
800 g krossade tomater
3 dl vatten
4 kvistar rosmarin (eller 2 tsk torkad)
4 kvistar salvia (eller 2 tsk torkad)
4 lagerblad
Balsamvinäger
10 portioner manfredine eller papardelle
400 g mozzarella
Basilika
Riven parmesan
GÖR SÅ HÄR
Fräs på fläskköttet så det får ordentligt med färg, salt och peppra - tillsätt lök, morot och vitlök och bryn ytterligare några minuter.
Tillsätt örter, vin, honung, vatten och krossade tomater. Låt sjuda i ca 50 minuter.
Fiska upp lagerblad och eventuella pinnar från örterna. Smaka av med balsamvinäger, salt och peppar.
Koka pastan enligt instruktioner.
Blanda pastan med ragun och riv över rikligt med parmesan samt basilika.
Servera!
Receptet är framtaget av våra vänner på Scan.