Din orderstopptid har passerat
Välj ny tid
Rotfruktssoppa med torskrygg
10 portioner
DU BEHÖVER
1 kg torskrygg
1 kg mjölig potatis (skalad)
5 dl vispgrädde
3 st morötter
2 st palsternackor
2 st gula lökar
2 st citroner
1 dl selleri
1 dl fänkål
2 krukor persilja
7 1/2 msk fiskbuljong
2,5 liter vatten
smör
salt
vitpeppar
GÖR SÅ HÄR
GÖR SÅ HÄR
- Skala och putsa gullök, morötter, palsternackor, selleri och fänkål.
- Skär grönsakerna och den skalade potatisen i grönsaksskärare med ett tärningsgaller i liten storlek.
- Sautera grönsakskuberna i smör. Lägg dem sedan i ett soppkärl, häll i vatten samt buljong och låt koka till grönsakerna blir mjuka.
- Tärna torskryggen i bitar om ca. 20 g.
- Ta citronzest från citronerna och pressa ner citronsaft i soppan. Häll i grädde, salt och vitpeppar, vänd ner de tärnade torskbitarna och låt stå till fisken tillagats i ca. 2 minuter.
- Servera med grovhackad persilja.
Tips! Rimma torsken ett dygn innan tillagning för att få en mer fastare och smakrik fisk!