text.skipToContent text.skipToNavigation

10 st


DU BEHÖVER
300 g zucchini
150 g fetaost
3 st ägg
1 st purjolök
1,5 dl vetemjöl
1/2 dl dill
salt
svartpeppar
olja till stekning


GÖR SÅ HÄR
  1. Riv zucchini fint. Salta och lägg rivet i ett durkslag för avrinning, krama ut vätskan vid behov.
  2. Ansa och strimla purjolöken, finhacka dillen. Lägg hacket i en behållare, smula ned fetaosten.
  3. Vispa ihop mjöl och ägg, tillsätt därefter zucchini, purjolök, dill samt fetaost och krydda med salt och svartpeppar. Rör ihop till en jämn smet.
  4. Forma plättarna och stek i olja tills ytan får fin färg på båda sidorna.

Till servering: Servera gärna med vitlöksyoghurt och gräslök.