text.skipToContent text.skipToNavigation

10 portioner

 

DU BEHÖVER

2,5 kg tjocka revbensspjäll

Salt

Smör

 

Glaze

2 dl apelsinjuicekoncentrat

2 dl flytande houng

5 msk finhackad röd chili

2 tsk rapsolja

2 tsk cayennepeppar

2 st pressade vitlöksklyftor

 

GÖR SÅ HÄR

Temperera köttet innan tillagning.

Sätt ugnen på 175 grader fuktig värme.

Blanda allt till glazen i en skål.

Koka köttet lätt för att få det mörare.

Torka sedan av det och smörj in med salt och smör.

Ugnstillaga köttet tills kärntemperaturen når 65 grader för medium eller 70 grader för välstekt beroende på smakpreferens.

Vänd köttet efter halva tiden och smörj in glazen, vänd den ytterligare en gång under tillagningen så att båda sidorna med glaze får färg.

Servera med färska örter och tillbehör!

 

Tips! Koka revbensspjäll innan du tillagar dem i ugn. När köttet kokar ombildas kollagen till gelatin vilket gör köttet mörare.