text.skipToContent text.skipToNavigation

DU BEHÖVER:
2 1/2 dl grötris/rundkornigt ris
5 dl vatten
2 msk smör (normalsaltat)
1/2 tsk salt
8 dl standardmjölk
2 kanelstänger
1 msk strösocker

GÖR SÅHÄR:
  1. Blanda grötris, vatten, smör och salt i en stor tjockbottnad kastrull. Låt koka på låg värme i ca 10 min.
  2. Tillsätt mjölk och kanslestång. Låt gröten koka på mycket låg värme 30-40 min. Rör om då och då så det inte bränns i botten. Späd med mer mjölk om gröten blir för tjock. Smaksätt med sockret. 
  3. Servera exempelvis med mjölk, kanel och äppelskivor. 
Tips! Det går att göra gröten vegansk! Byt bara ut mjölken till Oatlys iKaffe och smöret till mjölkfritt hushållsmargarin.