Din orderstopptid har passerat
Välj ny tid
Den perfekta risgrynsgröten
6 portioner
DU BEHÖVER:
2 1/2 dl grötris/rundkornigt ris
5 dl vatten
2 msk smör (normalsaltat)
1/2 tsk salt
8 dl standardmjölk
2 kanelstänger
1 msk strösocker
GÖR SÅHÄR:
- Blanda grötris, vatten, smör och salt i en stor tjockbottnad kastrull. Låt koka på låg värme i ca 10 min.
- Tillsätt mjölk och kanslestång. Låt gröten koka på mycket låg värme 30-40 min. Rör om då och då så det inte bränns i botten. Späd med mer mjölk om gröten blir för tjock. Smaksätt med sockret.
- Servera exempelvis med mjölk, kanel och äppelskivor.
Tips! Det går att göra gröten vegansk! Byt bara ut mjölken till Oatlys iKaffe och smöret till mjölkfritt hushållsmargarin.