Zucchinienchilada med tortillachips
Zucchinienchilada - en snygg vegetarisk rätt med mexikanska smaker och krispiga tortilla chips. Detta recept ger 10 portioner.
Ingredienser
5 st zucchinis
1 påse Santa Maria Tortilla Chips Salted 475 g
Enchilada fyllning
750 g växtbaserat protein
3 msk olja
70 g Santa Maria Taco Spice Mix
300 g Santa Maria Chunky Salsa Medium 230 g
2,5 dl vatten
375 g riven ost
1,25 dl solrosfrön
Tillbehör
2,5 st avokado
färsk grön jalapeño
koriander
Santa Maria Chunky Salsa Medium
Gör så här
Sätt ugnen på 225°C. Smörj en ugnsfast form.
Börja med enchiladafyllningen, stek vegetariskt protein i olja, tillsätt spice mix, chunky salsa och vatten. Koka upp, rör om väl och sätt åt sidan.
Hyvla långa, tunna skivor av zucchini, med hjälp av potatisskalare eller osthyvel. Lägg dem lite omlott 3-4 st skivor/ rulle.
Fördela enchiladafyllningen på zucchiniskivorna och rulla ihop.
Lägg enchiladarullarna med skarven nedåt i en ugnsfast form. Strö riven ost över rullarna och strö solrosfrön över osten.
Gratinera enchiladan i ugnen ca 15–20 minuter, tills osten smält och blivit krispig.
Garnera enchiladan med skivad avokado, jalapeño och koriander. Servera med tortillachips och chunky salsa.
Tips! Du kan göra rätten vegansk genom att byta ut osten till en vegansk ost istället.