Din orderstopptid har passerat
Välj ny tid
Torsk med senapssås
8 portioner
DU BEHÖVER
Torsk
1600 gram torskfilé
2 fiskbuljongstärningar
Sås
1 dl bruna senapsfrön
8 dl av kokvattnet
4 dl grädde
3-4 tsk majsstärkelse
Salt och peppar
Servering
Kokt potatis
8 kvistar dill
1 st skivad polkabeta
GÖR SÅ HÄR
- Koka upp 2 liter vatten i en kastrull tillsammans med buljongtärningen.
- Dela torskfilén i bitar och lägg i det kokande vattnet. Ta kastrullen från värmen, låt fisken vila i vattnet ca 10 minuter under lock.
- Senapssås: Mortla senapsfröna. Tillsätt vatten, lite i taget, och fortsätt mortla tills fröna krossats och det blivit en krämig röra.
- Häll 8 dl av kokvattnet och grädden i en kastrull. Låt koka i ca 10 minuter och red sedan med majsstärkelsen utrörd i lite vatten. Smaka av med salt och peppar.
- Servera tillsammans med kokt potatis och dekorera med dill!