text.skipToContent text.skipToNavigation

8 portioner
 
DU BEHÖVER
Torsk
1600 gram torskfilé
2 fiskbuljongstärningar
 
Sås
1 dl bruna senapsfrön
8 dl av kokvattnet
4 dl grädde
3-4 tsk majsstärkelse
Salt och peppar
 
Servering
Kokt potatis
8 kvistar dill
1 st skivad polkabeta

GÖR SÅ HÄR 
  1. Koka upp 2 liter vatten i en kastrull tillsammans med buljongtärningen.
  2. Dela torskfilén i bitar och lägg i det kokande vattnet. Ta kastrullen från värmen, låt fisken vila i vattnet ca 10 minuter under lock.
  3. Senapssås: Mortla senapsfröna. Tillsätt vatten, lite i taget, och fortsätt mortla tills fröna krossats och det blivit en krämig röra.
  4. Häll 8 dl av kokvattnet och grädden i en kastrull. Låt koka i ca 10 minuter och red sedan med majsstärkelsen utrörd i lite vatten. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera tillsammans med kokt potatis och dekorera med dill!