text.skipToContent text.skipToNavigation

10 portioner

 
DU BEHÖVER
24 st lasagneplattor
10 st körsbärstomater
2 st grönsaksbuljong, tärning
2 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 kg fryst bladspenat
3 dl matlagningsvin, vitt
3 dl parmesanost, finriven
2 msk torkad oregano
500 g krossade tomater
300 g mozzarellaost
50 g tomatpuré
Salt
Svartpeppar
Rapsolja
Sprayfett
Béchamelsås:
4 msk smör
5 msk vetemjöl
1 l mjölk
Salt
Svartpeppar
Muskotnöt

GÖR SÅ HÄR
Skala och finhacka lök och vitlök. Skär morötterna i grönsaksberedare till kuber och skiva körsbärstomaterna och mozzarellan för hand.

Hetta upp en panna med rapsolja och fräs vitlök, lök och tomatpuré. Tillsätt den, något tinade, spenaten och stek ytterligare.

Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, buljong och matlagningsvin. 
Låt puttra i ca. 10 minuter.

Smält smöret till béchamelsåsen i en kastrull. Vispa ned mjölet och häll ned mjölken i svag stråle under ständig omrörning. Rör till konsistensen blir krämig och krydda med finriven muskotnöt, salt och svartpeppar.

Spraya en ugnsform med sprayfett. Montera lasagnen, varva med lasagneplattor, fyllning, mozzarella och parmesan samt béchamelsåsen. Spara lite av béchamelsåsen till det översta lagret och garnera med de skivade körsbärstomaterna.

Gratinera lasagnen i 225-250 grader i ca. 30 minuter.

Serveringsförslag: Garnera med färsk basilika!

Tips! 
Det går självklart att ha köttfärs i rätten för en matigare lasagne. Fräs 1 kg nötfärs tillsammans med löken och tillsätt i tomatsåsen.