text.skipToContent text.skipToNavigation

FYLLIG CHOKLADMOUSSE

8 portioner


Du behöver:

200 g mörk choklad

5 dl vispgrädde

4 äggulor

4 msk strösocker

2 msk vatten


Toppingförslag: 

siktad kakao

riven mörk choklad

grovhackade hasselnötter

blåbär eller hallon


Gör så här:

  1. Hacka chokladen i mindre bitar och lägg i en bakbunke.
  2. Vispa 1 1/5 dl av grädden löst med en ballongvisp, förvara den vispade grädden kylt.
  3. Koka upp resterande grädde, vänd sedan ner chokladhacket i grädden och rör till en jämn smet.
  4. Knäck äggen i en bakbunke. Koka upp socker och vatten, häll i det uppvärmda sockret över äggulorna under kraftig vispning i bakmaskin, vispa till ett fint skum.
  5. Vänd ner chokladsmeten och den löst vispade grädden i äggskummet. Fördela moussen i glas och förvara kylt i minst en timme innan servering.

 

Tips! Tillför det lilla extra till chokladmoussen genom att garnera med ätbara penséblommor!